DOCENTEN INFORMATIE

Fijn dat je meegaat met de Culturele Safari voor vmbo-leerlingen in Groningen. Hoe jij kunt helpen om van deze dag een succes te maken, lees je in dit document.

Bijna 1000 leerlingen van verschillende scholen maken deze dag kennis met cultureel Groningen. De culturele instellingen heten de leerlingen van harte welkom en hebben speciaal voor deze dag een gevarieerd en interactief programma ontwikkeld waar verschillende disciplines aan bod komen.

In het kort

  • Bekijk de website ckvdaggroningen.nl.
  • Check vooraf op welke locaties de activiteiten zijn.
  • Bekijk vooraf de informatie van de culturele instellingen.
  • Houd overzicht over je groep.
  • Geniet van en met je leerlingen.
  • Zet Google Maps op je telefoon.

De starttijden

  • Activiteit 1: 9:30-10:30 uur
  • Activiteit 2: 11:00-12:00 uur
  • Activiteit 3: 13:00-14:00 uur

Verantwoordelijkheid

Als docent/ begeleider ben je eindverantwoordelijk voor je groep. Houd je groep bij elkaar, wees op tijd en geniet samen met de leerlingen van deze dag. We hebben geprobeerd de afstanden tussen de locaties zo klein mogelijk te houden. Al kan het wel betekenen dat je af en toe flink moet doorstappen. De culturele instelling en/of workshopdocent ontvangt jullie groep persoonlijk en stemt met je af wat jij als begeleider tijdens de workshop/rondleiding kan doen.

Oeps

Gaat er op de dag zelf iets mis, bel dan met de (cultuur-)coördinator van jouw school. Die heeft het noodnummer waarop we te bereiken zijn.

Programma per groep

In groepjes van maximaal 15 leerlingen ga je lopend of per fiets op pad. Je bezoekt die dag 3 verschillende activiteiten, telkens op een andere plek. Op de website vind je een overzicht van scholen en de bijbehorende groepen.

Je vindt hier informatie en beeldmateriaal van de culturele instellingen. Zo lees je wat de leerlingen tijdens de activiteit gaan doen. Bekijk deze vooraf op school samen met de leerlingen.

Website

Speciaal voor deze dag is een website gemaakt. Voor alle deelnemende scholen en groepen is daar relevante informatie te vinden. De website is zo gebouwd dat je het goed kunt zien op je mobiel.

ckvdaggroningen.nl

Plattegrond en route

Check vooraf waar en hoe laat je ergens verwacht wordt en wat jullie gaan doen. Zeker als je niet bekend bent in de stad Groningen is het goed om je voor te bereiden. De locaties met adresgegevens vind je op de website.

Zet Google Maps op je telefoon. Via een link op de website kun je dan makkelijk navigeren naar de juiste locatie.

Pauzes en lunch

Na de eerste activiteit is er 30 minuten om bij de volgende locatie te komen. Tussen de tweede en derde activiteit is er 60 minuten om van locatie te wisselen en om te lunchen.

Leerlingen zorgen zelf voor lunch en laten daarbij natuurlijk geen afval rondslingeren.

Vervoer

Het Nationaal Busmuseum verzorgt voor een aantal scholen het vervoer. Als school maak je zelf afspraken met het Busmuseum. Dit om verwarring te voorkomen. De kosten zijn voor rekening van de school en kunnen met de cultuurkaart betaald worden.